Locatie van het appartement:
Het appartement bevindt zich in markt Hofkirchen, district Oberschöllnach, in het zicht van de Donau en dicht bij de 'kleine 3-rivier' stad Vilshofen. Hofkirchen slaat gelegen aan de Donau en bevindt zich in de Donau-vallei, net buiten de poorten van het Beierse Woud, op ongeveer 30 km ten noorden van Passau en 25 kilometer ten zuiden van Deggendorf. Op de knooppunten van de snelweg A3 ligt op 7 kilometer.

Een grote EDEKA supermarkt met aangehechte Postshop is op loopafstand als supermarkt. Voor het geval dat de medische zorg is gegarandeerd: Er is op zijn plaats een huisarts, een tandarts en een fysiotherapie kamer. Daar vind je ook een aantal pensions, een bibliotheek, een bank met pinautomaat, een tankstation met reparatiewerkplaats, aan de rand, een tennisbaan en een verwarmd buitenzwembad. De jachthaven heeft een kraan van boten tot een gewicht van in en uit het water vervoerde 6,3 ton - een vergoeding voor niet-leden. De rivier de Donau en een aantal fietspaden, vooral fietspad langs de Donau en de Donau planeet pad zijn er van het appartement soms maar een paar meter.

Of u nu over kloosters, kerken, Keltische en Romeinse archeologie, kastelen, brouwerijen, glaskunst, musea, sight-seeing, fietsen, klimmen of wandelen zijn gepassioneerd, de vele attracties in de omgeving kan niet het seizoen te wensen over. Nabijheid is ook de Klosterwinkel en Bäderdreieck met Bad Birnbach, Bad Füssing en Bad Griesbach met de mogelijkheid om te golfen of kuren te spelen. En als de nabijgelegen steden Passau, Deggendorf, Straubing, Regensburg en Landshut, met zijn vele attracties te klein zijn steden als München, Praag en Salzburg kan verkennen in dagtochten.